top of page

Design, sau og siesta


For et par uker siden rallet jeg rundt i Sykkylven med designstoler verdt hundretusener, på leting etter menneske og sau. Jeg kjørte mellom gårdsbruk, skole og bygdesentrum med arven etter norges kanskje mest anerkjente designer i bagasjen. På leting etter liv til å fylle stolene til Ingmar Relling, designeren som har tegnet flere ikoner i skandinavisk designhistorie. Siesta stolen produseres fortsatt i dag, nøyaktig 50 år etter at Relling satte siste strek for den på tegnebordet. Da Relling døde 82 år gammel i 2002 hadde han blant mange prestisjetunge priser også fått kongens fortjenestemedalje i gull. Ingmar gikk ut av verden som en beskjeden mann, mer opptatt av faget sitt enn alle prisene han hadde fått. Relling bodde flere tiår i Sykkylven, men holdt separatutstillinger i Oslo, København, Zürich og Paris. Han er innkjøpt av Kunstindustrimuseet i Oslo, Victoria and Albert Museum i London, Röhsska museet i Göteborg og Cooper-Hewitt Museum New York. Med god hjelp fra sønnen Knut Relling og Kjetil Tandstad, leder av Norsk Møbelfaglig senter, har jeg laget en lysbildeserie som skal stilles ut i Norsk Møbelfaglig senter sitt museum. Fotografiene inngår som del av en hyllest til Ingmar Relling, i anledning 50 års - jubileumet til Siesta-stolen. Utstillingen i Sykkylven åpner 25.oktober.


Recent Posts
Archive
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page